Swooosch!

Oj, det händer så mycket och dagarna går så fort. Innan jag vet ordet av så har dagen gått och jag sitter helt utmattad och nästan flämtar i soffan. Helgen som kommer bjuder på en massa trevligheter. Imorgon sätter jag mig på tåget mot Sveriges framsida. Jag, Elin & Katta ska ha en superhelg med konsert, shoppning, fika & fest!

Om 5 min ska jag ha utprovning av mina examenskläder,duktig framförhållning de har! Jag jag slutar ju inte förrän i januari... O well, bäst att springa så jag inte kommer för sent!

En hel påskarmé!

image29

En hel armé av små gula påsk-kycklingar invaderade det Skoogska hemmet tidigare idag. De är flitiga påskbesökare här. En stolt tradition är påsktårtan, om den inte är med så är kalaset inte fulländat. Om en stund går startskottet för kalaset. Lammsteken står i ugnen och snart står släkten och stampar på farstubron. Förhoppningsvis är de ordentligt hungriga, vi har mat till ett mindre land känns det som. Min mamma som nyligen utnämndes till mat- och kostgudinna snålar INTE på kalorierna idag. 
image30
Kycklingarna står i givakt, redo att upprätthålla traditionen! 

Vad är detta??

image28
Varför ser det ut såhär när jag tittar ut genom mitt fönster? Det är ju inte särskilt roligt...

Och nu då?

Såhär såg det ut utanför mitt fönster imorse, jag trodde knappt det var sant...image26
Snö, snö och mer snö. Och igår var det värsta våren! Varför kunde inte det få fortsätta? Ska det bli vinter NU? Enligt DMI ska skitvädret fortsätta hela veckan, det ska snöa och vara kallt. Hade det varit jul hade jag inte sagt någonting, men det är ju snart påsk för tusan! (Är inte påsken väldigt tidig i år, Elin?)

O well.... min snabeldrake står i skåpet och vill ha lite uppmärksamhet, så jag ska rasta honom innan han blir alldeles för otålig!

The original Russian army

Så var det så söndag. Och helgen har varit bra? Jo tack, det är ju synd att klaga i onödan. Efter en tuff vecka var jag helt utslagen i fredagskväll. Det hindrade mig inte från att fira Emmes födelsedag med tacos, dricka och gott sällskap! Lördagen var lugn, pysslade lite hemma, promenerade i det fina vädret, var och tränande lite och sen jobb på kvällen. Och vilket arbetspass det blev! Jag står och river biljetter på konserthuset i stan och sedan får jag se hela föresställningen. Kvällen bjöd på "The original russian army" med konsert, kör och ballet. Det var så bra! Jag hade aldrig kunnat tro det, men oj vad jag uppskattade det! De körde en massa låtar på ryska som jag inte har en aning om vad de heter eller handlar om, och dansade både kosackdans och andra häftigheter! Sista numret blev "Kalinka" och det var en riktig upplevelse!

Hittills har söndagen bjudit på promenad, pyssel och CV-skrivande. Vidare ska det handlas, dammsugas, tränas och slappas :) 

Längtan

Som alltid vid denna tiden på året börjar det rycka i konsert-tarmen på mig. Jag förlorar mig själv i romantiska minnesbilder av frukost-ölen på Roskilde,  Regina Spectors spelning på Way out West, Debbie Harry i egen hög person på Vega i Köpenhamn etc etc etc. Planeringen av vårens och sommarens konserter går på högvarv och än så länge verkar det lovande.

Kaizers orchestra i Gbg
Lenny Kravitz i Hbg
Way out West i Gbg
Ev. R.E.M i Köpenhamn

Men så var det då det här med Roskildes vara eller inte vara... Det är ett än så länge oskrivet blad. Vi får se hur det går. En sak är iallafall säker, om det inte blir Roskilde så blir det något alternativt jippo den helgen, för att bara sitta hemma utan en ordentligt ursäkt det är inte acceptabelt!

image23
Det var inte alla som ville ha med sig sina gummistövlar hem från Roskilde...

RSS 2.0