Fniss

Jag fick precis ett mail från en av mina lärare, jag uppskattar verkligen att det inte är så himla strikt på min utbildning. Läs och fnissa, det gjorde iallafall jag :)

"Hej på Er. Under bastaktikveckan kommer Ni att behöva er orangea..oransj...orancha......brandgula väst!"

That's all for now, over and out

Farmor

Inatt sov jag över hos min farmor. Hon är cool. Vi hade det jättemysigt. Fikade massor, kaffe&kaka naturligtvis, tittade på TV, löste korsord tillsammans och mös allmänt. Min vovve bor hos farmor nu ett tag så det var mysigt att gosa lite med det lilla livet också.

Min farmors badrum har precis blivit totalrenoverat. Det har blivit SÅ snyggt. Tyvärr har farmor inte unnat sig ett nytt duschdraperi, utan hennes MINST 15 år gamla hade fått åka upp igen. Jag sa till på skarpen och nästa helg när jag hälsar på henne igen ska vi ut och shoppa ett nytt.

Nu är jag nere i Skåne. Huset känns väldigt tyst, mörkt och ensligt ikväll. Samtidigt vet jag inte om jag vill ha det på något annat sätt.


Presenter

image21

Kolla så fina presenter jag har fått!
Burken e en heeelt underbar plåtburk som jag fick från farmor. Hon köpte den för femtioelva år sedan i London.
Det alldels underbara myckelringen har jag fått från världens bästa Ällen. Hon har broderat motivet själv. Ja, ni läste rätt! På baksidan står det "Cherry babe" - även det broderat av Elin. Jag är sjukt impad!

Jag fick även en jättefin långskaftad, mörkröd ros & en flaska bubbel av Ida, om jag bara haft kameran med i Skåne hade även dessa förevigats!

Sjuk IGEN, va faan!

Jag har fått världens mest envisa förkylning. Jag skyller den helt och hållet på vinterbadet. I fredags var jag däckad hela dagen. På kvällen mådde jag liiite bättre. Lördagen var sådär, söndagen oxå. Måndagen var TOPPEN, igår var jag trött hela dagen & idag är jag däckad igen. JAG KAN INTE VARA SJUK! Jag har inte tid, hela eftermiddagen har jag en obligatorisk jätteviktig praktisk lekion. Den ska vara hyfsat fysiskt krävande dessutom, hur ska detta sluta? För att trösta mig själv åt jag upp det sista av tårtan nyss. Det var gott. Snart är det dags för lunch :)
image20
 

Projekt födelsedag

Oj, vart tog helgen vägen? Jag har bakat bort hela alltet tror jag minsann! Mitt stundande tårtkalas imorgon har slukat en hejdundrandes massa tid, men det är i och för sig bara roligt! Idag var det Öppet Hus på skolan. Jag var iväg och tittade på en samverkansövning mellan polis, ambulans & räddningstjänst, det var jättespännande men jag hann inte titta klart för jag var tvungen att springa hem och ta ut en plåt ur ugnen :)

image17

Vad som döljer sig under folien avslöjas först imorgon. Det som är på plåten ser ut såhär före&efter gräddning

Pyssel

Melodikrysset gick inget bra idag, typiskt! Men vad gör det när man börjar bli lite piggare igen efter förkylningen? Jag känner mig energisk värre idag. Har redan hunnit med att baka en omgång kakor :)

Nu ska jag läsa på lite granna om knarkotika (som Barrdahl säger), sen blir det en vända in till stan. Annat som ska hinnas med idag är tvätt och en omgång till av kakbak.

Vad kvällen har att erbjuda lär visa sig. Igår var det samkväm hemma hos Jennifer & Kim. Med tanke på min förkylning så följde jag inte med till stan, jag gick hem och stupade i säng istället.

Lina: Vad är det för dum blogg du har, det går ju inte att lämna kommentarer om man inte är medlem!!

På återseende, kamrater!

Statement

Jag bara MÅSTE få påpeka en sak. Jag hittade denna bilden på aftonbladets hemsida precis
image16
Med rubriken "Sofie listar 40 bästa nätköpen - just nu"

Och nu till mitt påpekande...

Ser ni den ljusblåa skon. SÅNNA SKOR HAR JAG! (Iofs röda, men ändå)
Detta är alltså en ny trend (Annars hade inte Sofie inte skivit om det) och jag hade redan något! Här har jag gått omkring och varit inne utan att fatta det!! Eller blir det inte inne förrän nu, och jag har varit lika ute som alltid? Eller är jag rent av en trendsättare?

O well... Skorna är jag i vilket fall som stort ägarinna till!

Smakprov

Ja, uppdatering över badspektaklet är ju utlovat. Funderar på att dra ut på det liiite till. Jaha, "för att öka spänningen" kanske ni tänker, men nej, om det ändå vore så väl. Jag har inte fått bilderna än, för tror ni min fulladdade kamera pallade trycket i kylan? Nej, just det... Kan bjuda på ett litet smakprov dock (spana in kläderna!)
image15
Det är Anna till vänster som ska hoppa i, och jag till höger som säkrar. Spana även in masonit-isen vi står på. Tror ni det var lätt att hugga ner isdubbarna där?

Vad blev då följden av vinterbadet? Naturligtvis har jag blivit sjuk! Imorse när klockan ringde hade jag värk i hela kroppen och en hejdundrandes huvudvärk, så det blev ingen radiolektion för min del. Näsan rinner som en öppen kran och min vackra skånska stämma är ett minne blott.

Nu ska jag snart vandra iväg till apoteket.

Helgen som gick

Så var helgen redan förbi, den har gått alldeles för fort. Fredagen började helt lysande, jag tänkte vara lite smart och ta en genväg till parkeringen där min skjuts väntade. Den slutade med att jag kanade på mage nedför en slänt och fick tillbringa bilresan dyngsur & lerig...

Kvällen blev lugn & trevlig. Jag och föräldrarna firade min födelsedag (lite tidigt men vaddå) med god mat och fina presenter. Sen gick jag hem till Elin. Vi tittade på TV och slöade. Det gör vi ganska ofta, men det sägs ju att man ska göra det man är bra på. Elin hade köpt godis på den RIKTIGA Bogarts-videobutiken. Det gör vi inte så ofta, vi går ofta till fejk-bogge istället för det är mycket närmare.

Lördagen började sedvanligt med Melodikrysset, det var busenkelt! Sedan pluggade jag mer eller mindre effektivt hela dagen, framåt eftermiddagen i sällskap med ett glas rödvin. På kvällen var det dags för fest. Det var tokroligt, jag drack alldeles för mycket alkohol och mådde pyton hela dagen igår. Bilresan tillbaka till skolan var dryg.

Dagen har tillbringats med introduktion i en ny kurs, och en förberedande föreläsning inför spektaklet imorgon, isvaken... Fast isvak och isvak, med tanke på att här är plusgrader kan vi kalla det "vinterbad med en fejkad plastis/isdubbningswannabe" istället. Uppdatering om eländet kommer, förhoppningsvis även med bilder, kamerabatteriet är fulladdat!

Nu ska jag diska till tonerna av Marit Bergman!
image14Bilden har jag hittat genom att googla på "Marit Bergman"

Äntligen fredag

Fredag, snö utanför fönstret. Om en timme åker jag till varmare breddgrader, jag ska till Skåne över helgen. Det är en grå dag idag. Jag har ont i hela kroppen och en ork/lust som är obefintlig. Hoppas att helgen blir till belåtenhet, kvällens midddag kommer bli det iallafall, det är jag som planerat!

Igår fick jag en fin bild mailad till mig, över slottet på campus. Petter är fotografen

image12

(kolla in himlen, alldeles lilarosa. Coooolt!)

RSS 2.0