Nu borjar aventyret!

Kvall i Costa Ricas huvudstad San Jose. Anna har precis gett sig ivag till flygplatsen for att mota upp de nya gasterna, de som vi ska aka runt med de narmaste 9 dagarna.

Imorgon ska vi aka till den karibisaka kusten, till ett stalle som heter Tortuguero. Dar ska vi aka bat pa kanaler och spana in djurlivet. Har vi tur far vi se massor av odlor, kajmaner, krokodiler, faglar, fiskar mm. Det ar ju aven nyasrsafton imorgon. Vi ar inte sakra pa om det kommer firas nogonting. Jag och anna ska iallafall ga pa jakt efter sma nyklacka skoldpaddsungar som tar sina forsta staplande "steg" ut i livet, mot havet. Hoppas att var jakt blir lyckosam! Efter middagen ska vi dricka en god drink i baren.

Efter Tortuguero beger vi oss till La Fortuna igen, for massa mer aventyr. Sist pa programmet star ett stalle som heter Monte Verde. Det ar en nationalpark hogt uppe i bergen, sa regnskogen dar ar sa kallad "moln regnskog" eftersom molnen ofta ar i markniva dar (Eller vad man ska saga)

Canopyn som jag har berattat om tidigare var jatterolig! Det foljde med en fotograf och tog bilder, jag kopte skivan sa nar jag har en battre dator kommer bilder pa detta spektakel! Det var en himla kansla att susa fram i en stalvajer i 70 km/h over ett vattenfall som ar ca 70 meter hogt. WOW!!!

De har sagt att min vaska ska komma imorgon, vi far val se hur det blir med det... I Vilket fall far jag den tidigast onsdag, for de kan inte transportera den till Tortuguero (Det ar bat och grejer, de ar radda att den tappas bort pa vagen... naha??) Sen har min regnjacka forsvunnit oxa. Vi lamnade den pa tvatt igar, och tillbaka fick vi en luffartroja... De hade blandat ihop grejerna. Forhoppningsvis kan jag fa tillbaka den pa onsdag oxa. Vet inte vad det ar med mina saker denna resan, det ar verkligen inte meningen att jag ska kunna anvanda dom! Lardom av detta? Hmm, aterkommer nar jag kommit pa nogon.

Vi hors igen, over and out!

(de visar sound of music pa TV, det lockar, haha!)

La Fortuna

Efter några härliga dagar på stranden så bar det igår iväg mot La Fortuna, det är byn där Anna har sin hemmabas. Det var helt fantastiskt i Tamarindo, vädret var bra, vi solade, badade och njöt. Vi hann även med en liten snorklingsutflykt med båt. På väg till platsen där vi snorklade såg vi delfiner som lekte i vågorna. Vi såg såg sköldpaddor oxå, sånna där stora ni vet. Det var SÅÅÅ häftigt! Snorklingen var också fin, vi såg en massa färgglada fiskar, uppblåsta blåsfiskar (jättefula!!) och en läskig muräna som låg och lurade i sin grop. På hotellet fanns det en massa fina fåglar som besökte oss när vi åt frukost och i träden lurade det stora ödlor, lite läskigt.

Igår hade vi en ödleincident när vi skulle sova. Inte mindre än 3 (TRE!!) geccoödlor hade letat sig in i Annas sovrum. Jag blev helt lamslagen, trodde inte för mitt liv att jag var så himla rädd för ödlor! Som tur var hade Anna is i magen och tog hand om det hela.

Nu är klockan strax efter lunch. Om en timme ska vi iväg och åka canopy. Man blir fastspänd i en sele som hängs upp i en stålvajer. Vajrarna går mellan träden högt upp i regnskogen. Sen susar man fram längs träd, djur och natur och känner sig som Tarzan. Det ska bli SÅ spännande.

Imorgon påbörjar vi vår rundresa lite smått, jag ser verkligen fram emot allt vi ska få se.

Tyvärr har mitt bagage fortfarane inte kommit fram. Som tur är kan jag låna kläder av Anna, sen att jag ser ut som jag vet inte vad, det får jag ta... Tyvärr är det ju även så att alla sladdar till kameran är i mitt bagage, så ni får vänta på bilder...

Ha det så bra tills vi hörs igen!


Framme, nastan

Efter mycket om och men ar jag framme. Missade planet i Frankfurt och fick istallet aka tyskt charterflyg i 14 timmar. En upplevelse kan jag lova!

Nu ar jag i San Jose. Jag har varit ute och shoppat en ny garderob, for aven om jag kommit fram sakert sa har inte mitt bagage gjort det! Typiskt!

Om 10 min kommer dwet en buss och hamtar upp mig och syster yster. Da bar det av mot stranden.

Dags att aka, skriver igen nar tillfall ges!

T minus 22h 35min

Då lyfter planet. Först mot Frankfurt, däefter vidare mot Atlanta och slutligen San José. Väl där står systern redo med armarna öppna.

Har en fullspäckad dag, men än så länge har jag inte lyft ett finger. Det obligatoriska medodikrysslösandet är natruligtvis genomfört utan svårigheter.

Imorse låg det ett spännande julkort i brevlådan. Den dansk-svenska poststavningen var avslöjande, men det gjorde ju inte på något sätt det hela mindre uppskattat. Tack Ällen!

På dagens lista står:
-packa
-växla pengar
-skjutsa föräldrarna
-träffa Annika
-träffa Ällen
-ringa farmor
-packa kompletterande saker
-ladda & fylla Ipod
-ladda kamerabatteri (Det håller typ inte mer än 2 timmar men ändå....)
-vattna blommor & tömma sopor
-övrigt (Min favoritkategori)

Nu blev det helt plötsligt bråttom, hejsvejs!

Friday night

Kan  man ha roligare en fredagkväll än att starta en blogg? Nej, trodde inte det... Fortsättning följer, Qui vivre verá!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0