Onsdag 2007-01-30

Om man inte har något att säga så är det kanske lika bra att hålla käften?

image11


Nu jäklar!

Träffade min nya sjukgymnast idag. Hon verkar jättebra, jag är superladdad! Vi satte upp några mål för mig

1, Förbättra min hållning
2, Få bort spänningarna i min nacke/axlar
3, Jobba upp styrka i överkroppen

Hon jobbar med akupunktur, jag har varit lite skepsisk till det innan idag. Jag har fått akupunktur innan och det var inte så lyckat, men detta alltså! Hon satte en nål som hon sedan stimulerade hela tiden den satt där. Hon flyttade runt den försiktigt och letade efter "trigger-punkter", och att hon hittade! Hela muskeln hoppade och darrade, och det spände långt ut i armen och ut i nacken. Hon varnade för att man kunde få lite "ont" som en ordentlig träningsvärk av det. Jaja tänkte jag... men OJ! Nu känns det som efter ett hard core-styrketräningspass på minst tre timmar!

Det händer en hel del spännande i skolan nu oxå. Vi har en jättebra kurs på G, imorgon är det seminarium och på torsdag är det övning. Det ska bli jätteroligt, men det kommer nog bli svårt också.

Nu ska jag gå och göra mina övningar för att förbättra hållningen

Hasta luego!


Fredagsunderhållning

Let's dance kanske ni tänker? Ack nej, jag tittar på "På spåret". Fina saker det! Har ätit lite goda vindruvor och druckit fanta. På tal om fanta, så här fina blev min och Annas tungor av att dricka fanta nere i Costa Rica. Färgämne? Nej, det kan jag väl aldrig tro.
image10

Dreamin'

image4

Det var inte dumt alls. Såhär nöjd var jag :)

image5

Här kommer lite andra "smått&gott"-bilder


Försmak

image1

Detta är miljön jag tramsat omkring i den senaste tiden. Fortfarande krångel med bilderna, men här får ni en liten försmak iallafall! Det är ju så vackert!

Tillbaka i Lagomlandet

Så har jag åter fötterna på svensk mark (fast just, JUST, nu har jag dom ovanpå min högtalare) Känns sådär kul att vara hemma, det ska villigt erkännas. Vardagen har redan hunnit sparka igång, var på lektion innan idag. Nästa vecka börjar nya terminen, med allt vad det innebär.

Just nu sitter jag mest och är trött och rastlös. Efter att ha flängt runt som en hattifnatt i 2 veckor känns det konstigt att bara sitta ner och göra ingenting, jag trivs inte, men samtidigt är jag så himla trött så jag vet inte riktigt vad jag vill hitta på, hmm.

P3's "Din gata" är på i bakgrunden, inte särskilt bra. Snart börjar Kvällspasset, där snackar vi kvalitetsradio! Jag saknar min stickning, det är perfekt sysselsättning till radiolyssnande. Men den ligger kvar i Helsingborg, inte lätt att vara tankspridd.

Nu ska jag skriva ihop ett argt mail till flygbolaget som tramsat med min väska. Det är den mindre vänliga sidan av Caroline som ska få komma till tals!

It ain`t over til it`s over

Sista kvallen i Costa Rica. Sitter vid hotellets dator och knappar. Vad har hant sen sist da? Bagaget kom fram!! Jag och systra min firade jul pa basta satt. Da en av annas julklappar var en ny kamera sa finns det hela noggrant dokumenterat.

Vi lamnade La Fortuna i fredags och begav oss mot nya jaktmarker, omradet Monteverde och staden Santa Helena. Ny var det upp i bergen som gallde, fardvag dit var buss-bat-buss. HEEELT annorlunda natur igen. For att vara ett land lika stort som smaland sa ar det helt makalost vad olika det ser utr overallt. Anna berattade for mig att det beror pa att landet har tre stora bergskedjor som loper i landet.

Uppe i Monteverde har vi varit pa vandring i molnregnskog och tittat pa annu flera djur. Jag sag en nasbjorn som var hur gullig som helst. Anna drog med mig pa en ny canopy, tyvarr var det lite dimmigt sa man sag inte sa mycket, men roligt var det! Vi bodde jattemysigt i sma "alpstugor" som hade oppen spis i rummen. Jadrar vad vi har eldat!


Ikvall ska jag och anna ta det lugnt, mitt flyg lyfter hyfsat tidigt imorgon bitti. Det blir en laaang resa. 2 byten och langa vantetider. Nu ar det dags att ga in pa Deltas hemsida och bekrafta mitt flyg sa att jag far komma med. Hoppas att mitt bagage oxa gor det!

Katta: Ja, jag kommer till Goteborg snart, da ska du fa se pa bilder!!

Inget är som väntans tider...

Ikväll kommer mitt bagage! Det skulle redan varit här, men nu ska ni få höra... Väskan anlände kl 7 i morse, då skulle den sättas i en taxi mot La Fortuna. De hade adressen och allt var klart. Vi ringde vid 10.30 för att höra hur det gick, då hade de inte skickat iväg den än, för de hade inte adressen (???). Nu när vi ringde kl 17.30 så hade de inte fått iväg väskan förrän efter 16. Varför detta då? Jo, en hiss på flygplatsen hade gått sönder så de kunde inte få min väska till rätt våning för att bära ut den till taxin. Driver dom med mig? Det är en ryggsäck, den var inte särskilt tung. Jag trodde inte mina öron. Nu är budet att väskan ska komma innan 21 ikväll (den är ca 18 nu). Vi får väl se. Nu till tervigare saker

Tortuguero
I måndags gav vi oss iväg mot Tortuguero som är en nationalpark med stora kanalsystem och ett rikt djuliv. Det ligger på kusten vid Karibiska havet. På väg dit i bussen stannade vi och tittade på läskiga spindlar och gulliga sengångare. Vi stannade på Del montes bananplantage och fick lära oss om bananodling och skörd. Jättekul!

För att komma ut till vårt hotell i Tortuguero, Mawamba lodge, var vi tvungna att åka båt på kanalerna i ca 1 timme. På vägen såg vi jättemånga fina fåglar och häftiga apor mm. Det första som mötte oss på hotellet var en ca 1,5 m lång leguan. Har var svart- och orangerandig och hade stora taggar på ryggen. Han låg och solade i en buske bara 1 meter från mig. Det var läskligt, men spännande!

Annars i Tortuguero roade vi oss mestadels med att titta på djur. Dels var vi ute på kanalerna i båtar. Det roligaste vi såg var en glad utter, det läskigaste var kajmaner (ser ut som krokodiler men lever i sötvatten). Vi gick även omkring på stranden och letade efer nykläcka sköldpaddsbäbisar och vi hittade några! Oj vad de var små och oj vad de kravlade för att komma ner till vattnet!

I onsdags lämnade vi Tortuguero för att åka till La fortuna. På vägen fick vi se en sengångare på jättenära håll, han var sååå söt! Annars hände inte så mycket på resan, lite guidning om det ena och det andra. På kvällen var vi och badade i naturliga varma källor, holy my god vad mysigt det var!

Idag har jag varit och tittat på ett jättefint vattenfall, samt klättrat på ett stelnat lavsflöde från 1992, som är det år då den aktiva vulkanan Arenal här i la fortuna hade sitt senaste stora utbrott. Det var  coolt.

Imorgon var tanken att vi skulle ut på forsränning, men de har regnat så mkt här at forsarna är för farliga, så det blir till att promenera på hängbroar i regnskogen istället. Inte fy skam!

Ja, om min väska kommer som utlovat så kommer jag och anna att fira julafton ikväll. Vi har förberett! God jul allihopa!

RSS 2.0